کال کباب👇👇👇
مواد لازم👇:
بادمجان کبابی⬅️ 500 گرم
گردوی ساییده شده⬅️ 250 گرم
سیر رنده شده(سابیده شده)⬅️ 3حبه درشت
گوجه ی پوره شده⬅️ 2عدد
رب انار ترش⬅️2 ق غ(میزان ترشی کال کباب یه ذائقه ی شما بستگی دارد،میتوانید کمتر یا زیادتر استفاده کنید)
سبزیجات معطر شامل چوچاق و کوت کوته(خالواش)⬅️ به میزان لازم
نمک و گلپر⬅️ به میزان لازم
طرز تهیه👇:
برای تهیه ی کال کباب کافی است تمام مواد ذکر شده را خوب با هم مخلوط کنید.
برای این که مزه‌ها بیشتر به خورد هم بروند و طعم بهتری پیدا کنند، کال کباب را چند ساعت داخل یخچال قرار دهید. سپس در ظرف مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.
من همیشه در کال کباب از گوجه استفاده میکنم که این پیش غذا رو بسیار خوشمزه تر میکنه اما در رسپی اصلی این پیش غذای خوشمزه،گوجه وجود نداره.
هر چقدر مقدار گردوی کال کباب بیشتر باشد،کال کباب خوشمزه تر میشود
میزان سیرِ بیشتر به ذائقه ی شما بستگی داره.
گیلانی ها معمولا کال کباب رو در کنار سایر غذاها به خصوص غذاهایی مثل ماهی یا کباب یا باقلاقاتق سرو میکنند و در واقع حکم یک چاشنی یا پیش غذای سرد را دارد.
گیلانی‌های قدیمی برای درست کردن کال کباب از ظرفی به اسم نمکیار، نمیار یا نمکار(همین ظرفی که در تصویر مشاهده میکنید) استفاده می‌کنند. نمکیار یک ظرف قطور از جنس گِل است که گود است و عمق زیادی دارد. از ظرف نمکیار برای کوبیدن تمام مواد کال کباب اصیل گیلانی استفاده می‌کردند. طرز استفاده‌اش هم به این ترتیب بود که سبزی، مغز گردو، و سیر را در آن می‌ریختند و با سنگ گرد یا بیضی می‌سابیدند.
نوش جان