باقلا قاتق از جمله غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان در پخت آن تبحر دارند. یک خورشت خوشمزه و مقوی که با کمترین و سادهترین مواد پخته میشود و بسیار مقوی و سیر کننده است به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین.
این خورشت بسیار لذیذ معمولا در کنار ماهی دودی یا ماهی شور سرو میشود.
مواد لازم وطرز تهیه:
۲ پیمانه پاچ باقلا (لوبیای رشتی،لوبیای کشاورزی)پاک شده
۱ الی ۲ قاشق غذاخوری شوید خشک
۲ عدد تخم مرغ
سیر رنده شده ۲الی ۳حبه(میزان سیر به ذائقه ی شما بستگی دارد،میتوان کمتر یا زیادتر ریخت)
کره و روغن مایع
۱ قاشق چایخوری زرچوبه(ادویه ی اصلی این غذا زردچوبه هست)
نمک و فلفل به مقدار لازم
ابتدا داخل قابلمه حدود 20گرم کره و مقداری روغن میریزیم،پاچ باقلا و سیر رنده شده و زردچوبه رو اضافه میکنیم و همه ی مواد رو مخلوط کرده و حدود ۳الی۴ دقیقه تفت میدیم.در نهایت نوبت شوید خشک میرسه مقدار شوید بستگی به سلیقه خودتون داره در صورتی که خورشت رو پر شوید دوست دارین ۲ قاشق و اگه کم شوید میپسندین ۱ قاشق بریزین و بعد همه مواد رو باز حدود ۳ دقیقه ای تفت بدین.این نوع باقالی خیلی زود میپزه و کلا این خورشت برای آماده شدن به نیم ساعت زمان احتیاج داره پس لازم نیست آب زیادی داخل موادمون بریزیم. یک الی یکو نیم لیوان آب جوش به موادمون اضافه کرده،نمک و فلفل میزنیم،وقتی یکم آب خورشت کم شد،تخم مرغ ها رو دونه دونه به خورشت اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا هم تخم مرغ ها بپزه و هم خورشت جا بیفته.
حالا باقلا قاتق خوشمزه، آسون و سریع ما حاضره … نوش جان