توجه: برای فیلتر کردن نمایش ها در نمودار بر روی عنوان هریک کلیک کنید .
- زمان برداشت:بهار
- محل کشت:املش،گیلان
- نوع چای:ممتاز
- طعم:گس
- نوع چای:سیاه
توجه: برای فیلتر کردن نمایش ها در نمودار بر روی عنوان هریک کلیک کنید .
برای اینکه بتوانیم چای مرغوب ایرانی که به چای لاهیجان هم معروف است را تشخیص دهیم، در ابتدا حتما باید انواع چای گیلان را بدانیم. محصول چای شمال ایران در سه فصل بهار و تابستان و پاییز تولید میشود و به محصولاتی که در فصل بهار تولید میشوند چای بهاره میگویند. برگهای جوان چای در فصل بهار، اصلاً تلخ نیستند بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به دل چایخوردها مینشیند. پس از برداشت چای در بهار، دوباره شاخههای درختچهی چای شروع به جوانه زدن میکنند و برگهای جدیدی تولید میشوند که یک بار در اوایل ماه تیر برداشت میشوند و به آن چای چین دوم میگویند و یکبار دیگر در ابتدای پاییز برداشت شده و به آن چای چین سوم یا چای پاییزه میگویند. اما این برگها کیفیت برگهای فصل بهار را ندارند، کمی تلختر بوده و رنگ و عطر کمتری دارند.
۱) دم کردن چای ایرانی و تشخیص عطر و طعم آن: شناسایی چای از روی ظاهر آن بسیار سخت است. شاید فقط چایکاران و کارخانهداران میتوانند از روی ظاهر چای، کیفیت آن را تشخیص دهند چرا که چای مرغوب بهاره، عطر و طعم و نرمی و لطافت خاصی دارد. همانطور که در بخش قبلی گفته شد، چای سرگل و بهاره ایرانی بهترین نوع چای محسوب میشود. این چای دارای بهترین عطر و طعم و کیفیت است. وقتی چای بهاره را درون قوری میریزید، در هنگام اضافه کردن آب جوش، عطر بسیار دلنشین چای بهاره به همراه بخار آب بلند میشود و بسیار به دل آدم مینشیند! بنابراین یکی از راههای شناسایی چای مرغوب این است که چای را دم کنیم و عطر و طعم چای را مقایسه کنیم. بهترین راه خرید چای ایرانی، خرید مستقیم از کشاورز است. یکبار چای سرگل بهاره را در فصل بهار به صورت مستقیم از کشاورز خریداری کنید و کیفیت آن را مد نظر داشته باشید. و از آن به بعد میتوانید کیفیت بقیه انواع چای را با آن مقایسه نمایید.
۲) آزمون آب سرد یکی از روشهای ساده تشخیص وجود رنگ مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمون آب سرد است، به این صورت که یک چای مرغوب و طبیعی که هیچ گونه رنگدانه شیمیایی به آن اضافه نشده است وقتی درون آب سرد ریخته میشود پس از گذشت زمان، آب را رنگی نخواهد کرد. اما بارها مشاهده کردهاید که چای کیسهای و یا چای نمونههای خارجی به راحتی حتی در آب سرد هم رنگ میدهد.
۳) آزمون یک ساعت یکی دیگر از نشانههای وجود مواد شیمیایی (معطر کنندهها و رنگدانهها) در چای، کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای در اثر گذر زمان است. چای خارجی که دارای مواد معطر شیمیایی است، پس از نیم ساعت یا یک ساعت به دلیل واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا، رنگ آن به سمت تیرگی و سیاهی میل میکند، که یکی از نشانههای بارز تفاوت چای ایرانی طبیعی با چای خارجی است.
۴) رنگ چای، از راههای مهم تشخیص چای اصل چای ایرانی رنگ کاملاً رنگ طبیعی دارد و دیر رنگ گرفتن چای در آب داغ نشان از مرغوبیت و اصالت چای ایرانی دارد، به طوریکه چای ایرانی مرغوب و طبیعی برای دم کشیدن نیاز است که حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی سماور (شعله غیر مستقیم) قرار داشته باشد تا عصارهی طبیعی و رنگدانههای گیاه خارج شود. اما در چای خارجی که دارای رنگ مصنوعی است و یا در چای غیر اصل و تقلبی چنین نیست و میبینیم که پس از اضافه کردن آب جوش به چای خارجی، بلافاصله رنگ میگیرد. بنابراین مشخص است که این چای خالص و طبیعی نیست.
۵) تلخی چای ایرانی چای بهاره تلخ نیست بلکه فقط مقدار کمی گس است. اما چای پاییزه بسیار بسیار تلخ است و از این موضوع میتوانید برای تشخیص چای استفاده کرده و تقلب خیلی از فروشندگان چای را آشکار کنید. تجربه جالبی در فروشگاه اینترنتی ما وجود دارد. خیلی از مردم که برای اولین بار از ما چای ایرانی خریده بودند، به ما میگفتند که یکبار قبلا چای ایرانی خریده بودند و یا چای ایرانی برای ما سوغاتی آورده شد اما بسیار تلخ بود و رنگ خوبی هم نداشت. برای همین فکر کردیم چای ایرانی همیشه تلخ است و رنگ مناسبی ندارد. اما از وقتی از چای سرگل و بهاره خریداری کردیم، هم تلخ نبود بطوریکه به دلیل رژیم میتوانیم بدون قند هم استفاده کنیم و هم عطر و رنگ خوبی دارد.
چای سرگل به دلیل اینکه از برگهای با طراوت فصل بهار حاصل میشود، اصلا تلخ نیست بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به دل چایخورها مینشیند! بنابراین یکی از روشهای تشخیص چای ایرانی مرغوب، میزان تلخی چای است. اگر از چای ایرانی استفاده کردید که خیلی تلخ بود، مطمئن باشید که از نوع چای پاییزه (چین سوم) است و کیفیت خوبی ندارد.
۶) مواد افزودنی و شیمیایی در چای مواد افزودنی که به چای اضافه میشود، شامل ترکیبات شیمیایی است تا اولاً رنگ چای طبیعی را بیشتر کنند و دوماً طعم چای را با اسانسهای مختلف تغییر دهند. استفاده روزانه از چایهای خارجی و از این مواد شیمیایی ممکن است در دراز مدت عوارض زیادی برای شما داشته باشد. خیلی از مشتریان ما که به دنبال چای طبیعی و ارگانیک بودند، میگفتند که در اثر استفاده از چای خارجی، ترش میکردند.
راه تشخیص آن ساده است: اگر چای غلیظ و سیاه شود و رنگ آن بهسختی از لیوان پاک شود، یعنی چای حاوی رنگ شیمیایی بوده و طبیعی نیست. چرا که رنگی که مربوط به رنگدهی طبیعی چای ایرانی است بهسادگی از قوری و لیوان شسته میشود.
لطفا چای بهاره گیلان رودلشکده را در جای خشک و بهدور از نور خورشید در ظرفی دربسته نگهداری کنید
برای خریدهای زیر ۱۰۰ کیلوگرم: ارسال همان روز با تیپاکس به درب منزل شما برای خریدهای بالای ۱۰۰ کیلوگرم: ارسال روز کاری بعد با باربری به پایانهی باربری شهر محل سکونت شما
۱ کیلوگرم, ۵ کیلوگرم, ۱۰ کیلوگرم
آیا مایل به حذف این کالا هستید؟
امتیاز و دیدگاه کاربران چای بهاره ممتاز 1403