کته

طرز پخت برنج کته :
برنج سه لیوان
نمک یه قاشق سرخالی
روغن مایع دو قاشق (اختیاری)

برنج چند بار بشویید و آبش را خالی کنید تا آب آن شفاف شود.
برنج را حداقل دو ساعت باید در آب و نمک بخیسانید.
البته اگر برنج برای امسال باشه و تازه باشد حداکثر یکساعت باید خیساند
(البته بعلت فرصت محدود ، پخت رو شروع کردیم) بعد از این مدت، برنج خیس خورده را در قابلمه میریزیم و میزان آب برنج ، تقریبا یک بند انگشت بالاتر از ارتفاع برنج در قابلمه باشد.

هنگام خیساندن برنج از یک قاشق غذاخوری سرخالی از نمک را در برنج بریزید. در صورت تمایل همین لحظه میتوان روغن رو هم به قابلمه برنج افزود
قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید. بعد از جوش آمدن، کف روی برنج را میگیریم و حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم.

وقتی مقدار کمی آب در حال جوشیدن و قل کردن ریز روی برنج بود، برنج را از دور تا دور جمع میکنیم و به صورت یک کوه در میاریم و در صورت تمایل دوقاشق غذا خوری روغن زیتون یا روغن زرد روی برنج میریزیم و با شعله بسیار کم اجازه میدیم که برنج دم بکشد

بعد از حدود ۳۰ دقیقه ماندن روی شعله کم، کته آماده است. هنگام کشیدن برنج در ظرف باید دقت شود که با کفگیر زیاد به برنج فشار نیاورید تا له نشود. کته رودلشکده آماده است. نوش جان!

ارزش غذایی کته بسیار بیشتر از برنج آبکش است.
پختن برنج به صورت کته، باعث میشود ویتامین های موجود در برنج حفظ میشود و این نوع پخت برنج، ویتامین های برنج را نیز به همراه برنج، به بدن ما منتقل کرده و بدن ما را از خواص آن ها بهره مند میکند.