خورشت ترش واش

مواد مورد نیاز  برای تهیه سبزی مخصوص ترش واش قاتوق برای ۵ نفر
ترش واش ۶۰۰ گرم، سایر سبزیجات ۳۰۰ گرم شامل (گشنیز, برگ چغندر,و نعناع و خالی واش و چوچاق و‌ در صورت تمایل سبزی های معطر دیگر به اندازه چند برگ ) سیر ۱۰۰ گرم
طرز تهیه سبزی ترش واش قاتوق که یکی از
غذاهای  محلی گیلان هست و محبوبیت زیادی  دارد و عطر، رنگ و طعم بسیار خوبی دارد

برای طبخ این خورشت بهتر است از ظرفی بنام گمج استفاده شود

طرز تهیه:

برای تهیه سبزی سرخ کرده ترش واش ابتدا سبزی رو پاک کرده و خوب میشوریم و با سیر از چرخ رد میکنیم تفاوتی که این خورشت با سایر خورشت هایی که با سبزی درست میشه در این هست که این سبزی ها باید حسابی آسیاب  و یا چرخ شود
و بعد در تابه میریزیم و بعد از کمی تفت دادن حسابی با روغن سرخ میکنیم و زمانی که سرخ شد میتوان برای درست کردن خورشت از آن استفاده کرد که مدت زمان پخت این خورشت نسبت به قورمه سبزی یا خورشت کرفس مدت زمان کمتری صرف خواهد شد و در مدت زمان کمتر از یکساعت این خورشت جا افتاده و آماده سرو خواهد بود

با توجه به اینکه زمان رویش ترش واش در بهار و تابستان هست و در اوایل پاییز ماندگاری ترش واش در زمین به پایان میرسد بهتر هست که در این زمان ترش واش رو‌ چه بصورت خام و چه بصورت سرخ کرده تهیه کنیم و در فریزر نگهداری کنیم تا فصل رویش این سبزی خوشمزه و خوش عطر و بو
رو میتونید این سبزی خام، چرخ کرده، سرخ کرده رو از مجموعه رودلشکده تهیه کنید و همیشه و در تمام فصول از پخت و مزه آن لذت ببرید

بعضی از آشپزها در این خورشت از برنج نیم دانه استفاده میکنن و برنج نیم دانه رو بعد از شستن و خیساندن موقع سرخ کردن سبزی به آن اضافه میکنن و سرخ میکنن و خورشت رو بشدت لعابدار میکند.

در بعضی از مناطق شمال در سبزی های مورد استفاده از برگ‌ گیاه گوجه فرنگی نیز استفاده میکنند که کمی طعم غذا رو تغییر میدهد.
پیشنهاد معصومه بانو برای تهیه سبزی برای خورشت ترش واش قاتوق استفاده از سبزی های آماده شده از رودلشکده هست